Vierde editie 'De Langste Stoel'

26
mei
2023

Voor de vierde keer vindt vandaag ‘De Langste Stoel’ plaats in Brugge. Stad Brugge en OCMW Brugge roepen mensen op om hun stoel voor de deur te zetten en met buurtbewoners te klinken op verbondenheid.

Vandaag is het Dag van de Buren, een initiatief dat al sinds 1999 bestaat. Het is het ideale moment voor een nieuwe editie van De Langste Stoel, het Brugse feest van de verbinding.

Burgemeester Dirk DE FAUW: “De formule is intussen bekend en slaat bijzonder goed aan. We nodigen buren uit om een stoel voor de deur te zetten en zo het weekend in te luiden. Via affiches en uitnodigingskaarten konden mensen hun buren de voorbije weken al aansporen en uitnodigen om mee te doen aan deze buurtverbindende actie.”

Kleine evenementen zoals De Langste Stoel groeien vaak uit tot een klein buurtfeestje. Ze creëren gezelligheid en versterken de sociale banden en het wederzijds begrip in de buurt.

Schepen Mercedes VAN VOLCEM: “Op het Brugse Openbaar Domein zetten we in op het creëren van groene plekjes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. We plaatsen hiervoor her en der groene stoelen of picknickbanken. De actie ‘De Langste Stoel’ belicht ons doel: mensen verenigen.”

Schepen Pablo ANNYS: “De Langste Stoel is het ideale middel om het groeiende individualisme en vereenzaming tegen te gaan. Een twintigtal buurtcomités doet sowieso al mee aan deze actie, en mogelijk worden het er nog veel meer. Het bewijst dat de inwoners van de stad dit initiatief in het hart gedragen en oprecht hun ‘medebruggelingen’ nabij willen zijn.”

Foto’s delen van De Langste Stoel op Facebook en Instagram kan met de hashtag #delangstestoel2023

De Langste Stoel is een samenwerking tussen VZW Wieder, dienst Integratie Brugge, CAW, Mintus, Beweging.net, Stad Brugge, Brugge Solidair, FMDO, Vrije tijd en participatie Brugge, Brugge(n) voor jongeren, de Vrijwilligerscentrale, Samenlevingsopbouw, OCMW Brugge en Vierkant tegen Eenzaamheid.

Deel deze pagina