Bij de geboorte van je kindje verandert er heel wat. Bijkomende kosten (luiers, babymateriaal, babyvoeding,…) nemen hierbij een grote hap uit jouw gezinsbudget. Om ouders met een beperkt inkomen bij de eerste levensmaanden van hun kindje financieel te ondersteunen, ontwikkelde het Geïntegreerd Breed Onthaal in samenwerking met Kind en Gezin, Huis van het Kind Brugge en Brugse apothekers het project ‘Babykaart’.

 

Voorwaarden

  1. Je verblijft op het grondgebied Brugge.
  2. Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming (via je ziekenfonds).
  3. Je wordt door Kind en Gezin of een andere doorverwijzer aangemeld.

Procedure

  1. De aanvraag voor de babykaart of de borstvoedingspremie verloopt steeds via Kind en Gezin of een andere doorverwijzer.
  2. De medewerker van de dienst vult samen met jou het aanmeldingsformulier in.
  3. De medewerker bezorgt dit formulier aan het Huis van het Kind Brugge.
  4. Je wordt daarna door één van de medewerkers van Huis van het Kind Brugge gecontacteerd.

Meebrengen

  • Je identiteitskaart en de gegevens van je baby.

Bedrag

De babykaart is maximum 6 maanden geldig vanaf de geboorte van je kindje en geeft jou recht op (onderstaande) gratis dosissen melkpoeder bij een apotheek naar keuze die samenwerkt met het project Babykaart:

  • maximum 4 dozen per maand tijdens de eerste 4 maanden na de geboorte van je kindje;
  • maximum 2 dozen per maand tijdens de 5de en 6de maand na de geboorte van je kindje

Wanneer je geen flesvoeding gebruikt en een medisch attest kan voorleggen van borstvoeding, ontvang je een borstvoedingspremie. Dit maximum tot je kindje de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt.

Naast het opmaken van de babykaart, krijg je ook uitleg van de werking van Huis van het Kind Brugge en/of andere diensten en wordt er bekeken of je eventueel andere sociale voordelen kan krijgen.