Sociale Kruidenier De KABA

De KABA is een kruidenierswinkel met een lage drempel. Je kunt er met een KABA-pas gratis of aan sterk verminderde prijzen, kwalitatieve voedsel-, onderhouds- en verzorgingsproducten verkrijgen. De KABA maakt deel uit van de werking van Vereniging ’t Sas en is een samenwerkingsverband tussen het OCMW Brugge, de Stad Brugge en CAW Noord-West-Vlaanderen.

Het letterwoord De KABA staat voor Kruidenierswaren Aan Billijke Aankoopprijzen.

Openingsuren:

Maandag: 10.30-12.00 en 15.00-18.00
Dinsdag: 14.00-16.30
Woensdag: 14.00-16.30
Donderdag & vrijdag: 10.30-12.00 en 14.00-16.30

Om ’s morgens te komen winkelen, moet je online of in de winkel een afspraak maken. In de namiddag is een afspraak niet nodig.

De KABA heeft ook een Mobiele Sociale Kruidenier, die de winkel dichter bij de klanten brengt. Je vindt ons in deze Brugse deelgemeenten:

Sint-Pieters
elke 1ste,3de en 5de maandag van de maand
LDC Den Heerd, Beekweg 8
13 u -14u30

elke  2de en 4de maandag van de maand
LDC De Dijk, Blakenbergse steenweg 221
13u - 14u30

Sint-Jozef
elke dinsdag
LDC De Garve, Pannebekestraat 33
10u30-12u

Zeebrugge
elke 1ste,3de en 5de woensdag
d’ Oude Stoasie, Venetiëstraat 1
10u - 11u30

elke  2de en 4de woensdag
naast De Albatros, Ploegstraat 28
10u - 11u30

Voorwaarden

Om te kunnen winkelen in de KABA moet je gedomicilieerd zijn in Brugge of beschikken over een referentieadres in Brugge.

Je kunt ook doorverwezen worden door een sociale dienst. Ze onderzoeken of je recht hebt op een KABA-pas op basis van je financiële situatie.

Procedure

Als je wil winkelen in de KABA moet je voor een financieel onderzoek langsgaan bij één van deze sociale diensten:

  • OCMW Brugge
  • CAW Noord-West-Vlaanderen
  • sociale dienst van een ziekenfonds, een ziekenhuis
  • een andere dienst die je financiële situatie onderzoekt

Als je in aanmerking komt voor een KABA-pas, bezorgt de maatschappelijk werker een ingevuld aanvraagformulier aan dekaba@sasbrugge.be

Je kunt komen winkelen zodra je aanvraag verstuurd is. Bij je eerste bezoek krijg je een KABA-pas. De pas is maximaal zes maanden geldig, maar wordt ook voor een kortere periode toegekend. Als je KABA-pas vervalt, moet je via de sociale dienst een nieuwe doorverwijzing vragen.

Als je niet voldoet aan de inkomensvoorwaarden voor een KABA-pas, kan de sociale dienst onder bepaalde voorwaarden een crisispas geven. Deze pas is maximaal 1 maand geldig en niet verlengbaar.

Bedrag

Er is een gratis aanbod en een betalend aanbod bij De KABA. Betalende producten verkopen we aan een lagere prijs dan in de gewone winkel, aan de gratis producten kennen we een waarde toe.

Als gezin krijg je bij ons een maandbudget, afhankelijk van de gezinssamenstelling. Je kunt gratis en betalende producten aankopen tot je maandbudget opgebruikt is.

Regelgeving

Alle producten die we verkopen, voldoen aan de wettelijke normen voor algemene en voedselveiligheid.

Contactinformatie