Sociale Kruidenier De KABA

De KABA is een kruidenierswinkel met een basisaanbod van kwalitatieve voeding, onderhoudsprodukten en verzorgingsproducten, voor mensen met minder financiële middelen.

Men kan enkel komen winkelen in De KABA na doorverwijzing van een sociale dienst.

De KABA trekt ook elke week de woensdag richting Zeebrugge om de winkel dichter bij de klanten te brengen. Dit telkens van 10u tot 11u30.

  • Elke 1ste en 3de woensdag van de maand voor het ZOC (d' Oude Stoasie, Venetiëstraat 1).
  • Elke 2de en 4de woensdag van de maand op de speelplaats naast de Albatros (Ploegstraat 28).


Sociale Kruidenier De KABA maakt deel uit van de werking van Vereniging 't Sas, een samenwerkingsverband tussen het OCMW Brugge, de stad Brugge en CAW Noord-West-Vlaanderen.

Het letterwoord De KABA staat voor Kruidenierswaren Aan Billijke Aankoopprijzen.

Voorwaarden

Doorverwijzing hebben van een dienst die instaat voor financiële screening, zoals het OCMW, CAW of een andere dienst die zicht heeft op de financiële situatie van de hulpvrager.

Procedure

De Dienst Intake is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die gebruik wil maken van de dienst- en hulpverlening van het OCMW Brugge.

Je kunt elke werkdag terecht in Hoogstraat 9, van 8.30u tot 11.45u. In de namiddag helpen we je op afspraak. Een afspraak maak je telefonisch op 050 32 77 70.

In Zeebrugge kun je ook terecht in DC d'Oude Stoasie. Er is een maatschappelijk werker aanwezig op donderdag van 9u tot 11.30u. Je hoeft er geen afspraak te maken.

DC d'Oude Stoasie
Venetiëstraat 1
8380 Zeebrugge
intake@ocmw-brugge.be

 

Bedrag

Volgens gezinssamenstelling wordt een maximum maandbudget vastgelegd waarvoor men gratis kan komen winkelen. Daarnaast kunnen ook een groot aantal producten aangekocht worden tegen minimum 25% korting op de reguliere winkelprijzen.

Regelgeving

Alle producten die aangeboden worden zijn conform de geldende HACCP-reglementering en vallen binnen de THT en TGT-data.

Deel deze pagina

Contactinformatie