Kinderopvang bij een onthaalouder

Kies je voor opvang bij een onthaalouder, dan kies je beslist voor een huiselijke opvang! Wederzijds vertrouwen en een persoonlijk klik zijn voor onze onthaalouders erg belangrijk.

De aangesloten onthaalouders bieden opvang aan in verschillende vormen:

Onze onthaalouders voorschoolse opvang verzorgen kinderopvang voor een kleine groep van kinderen in hun eigen woning. De woning van deze onthaalouders is aangepast om kwalitatieve opvang aan te bieden. Elke onthaalouder vangt 3 – 8 kinderen per dag op.

Onze onthaalouders buitenschoolse opvang verzorgen voorschoolse en/of- naschoolse kinderopvang. Deze onthaalouders vangen de kinderen buiten de schooluren op tot de ouder zijn kind komt halen. Deze opvang gebeurt thuis bij de onthaalouder. Elke onthaalouder vangt 3 tot 8 kinderen op.

Een groepsopvang georganiseerd door onthaalouders verschilt in zijn karakter niet veel van een kinderdagverblijf. Er worden in elke groepsopvang 14-18 kinderen opgevangen. Elke groepsopvang heeft min. 2 vaste onthaalouders. De Blauwe Lelie heeft 3 locaties waar we groepsopvang organiseren.

De Blauwe Lelie organiseert ook slaapklasjes in 3 Brugse scholen. De kleuters worden opgehaald en krijgen eten in een apart lokaal op school. Nadien wordt er een slaapmoment georganiseerd voor deze kinderen. Het doel van deze slaapklasjes is om kinderen, die net naar school gaan, even uit de drukte te halen. Ze krijgen individuele begeleiding en de kans om even te rusten.

Voorwaarden

Zwanger of reeds bevallen zijn.

Bedrag

Je betaalt voor elke dag dat je kind in de opvang aanwezig is. Deze prijs hangt af van het gezinsinkomen en staat op het attest inkomenstarief. Dit attest moet je voor de start van de opvang aanvragen via mijn.kindengezin.be

Heb je hulp nodig om het attest aan te vragen? Neem dan contact op met de dienst voor onthaalouders op het nummer 050/32 75 55 of onthaalouders@deblauwelelie.be.

Contactinformatie