Thuisopvang zieke kinderen

Werking

Is je kind ziek en kan het dus niet terecht in de opvang, dan kan je contact opnemen met onze dienst Thuisopvang voor zieke kinderen. Een medewerker van thuisopvang komt bij jouw thuis voor je zieke kind zorgen. Een ervaren kinderverzorgster geeft je kind alle aandacht die het nodig heeft.

Voorwaarden

Voor kinderen jonger dan 12 jaar van wie de ouders gedomicilieerd zijn op het grondgebied van Brugge.

Procedure

  1. Bel naar het nummer 050 32 71 80
  2. Spreek je boodschap in op het antwoordapparaat. Vermeld: je naam en je telefoonnummer
  3. De teamverantwoordelijke neemt zo spoedig mogelijk contact met je op. De oproepen worden beluisterd tussen 06u45 en 19u00.

We hebben extra aandacht voor de veiligheid van het zieke kind en de kinderbegeleider en stellen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad hierbij voorop.

Bij een aanvraag van een thuisoppas voor zieke kinderen worden er bijkomende vragen gesteld en kan het zijn dat een oppas niet kan doorgaan omwille van verhoogde veiligheidsmaatregelen die genomen zijn betreffende Covid-19. De oppas kan enkel doorgaan voor kinderen met andere symptomen dan Corona. 

Let wel: het doktersbriefje (of een kopie) moet in ons bezit zijn voor de aanvang van de thuisopvang. Aanvragen voor de volgende dag dienen voor 18u30 te gebeuren.

Meebrengen

  • Je attest inkomenstentarief met kindcode (www.kindengezin.be)
  • Een doktersattest waarop vermeld staat dat “thuisopvang noodzakelijk is”
  • Voeding, medicatie en verzorgingsmateriaal voor je kind

Bedrag

De opvangprijs bedraagt de dagprijs, die aangegeven staat op het attest inkomenstarief, verhoogd met 20%.

Contactinformatie