Mobiele Sociale kruidenier De KABA

De Sociale Kruidenier De KABA is een winkel voor mensen met een beperkt inkomen. In de KABA kun je gratis of tegen sterk verminderde prijzen een basisaanbod aan kwalitatieve voedsel- en huishoudproducten krijgen.

De KABA heeft ook een Mobiele Sociale Kruidenier, die de winkel dichter bij de klanten brengt. 

De Mobiele Sociale Kruidenier kun je vinden op de volgende momenten en de volgende plaatsen:

 • Op maandag in Sint-Pieters van 13h tot 14h30
  • elke 1ste, 3de en 5de maandag van de maand aan LDC Den Heerd, Beekweg 8, 8000 Sint-Pieters

  • elke  2de en 4de maandag van de maand aan LDC De Dijk, Blankenbergse steenweg 221, 8000 Sint-Pieters 

 • Op dinsdag in Sint-Jozef van 10h30 tot 12h aan LDC De Garve, Pannebekestraat 33, 8000 Sint-Jozef

 • Op woensdagochtend in Zeebrugge van 10h tot 11h30
  •  elke 1ste, 3de en 5de woensdag aan d’ Oude Stoasie Venetiëstraat 1, 8380 Zeebrugge
  • elke 2de en 4de woensdag naast de Albatros, Ploegstraat 28, 8380 Zeebrugge

 • Voor de Oekraïners: Op woensdagnamiddag in Brugge van 14h tot 17h aan het Ontmoetings- en Zorgpunt Oekraïne in Van Volden (Joris Dumeryplein 1, 8000 Brugge).

Voorwaarden

Je kan enkel komen winkelen in De KABA na doorverwijzing van een sociale dienst (OCMW). Als je kunt aantonen dat je inkomen beperkt is, vult de maatschappelijk werker een aanvraagformulier in en stuurt dit naar een medewerker van de KABA. Die medewerker maakt een KABApas aan. Je kunt deze pas afhalen bij je eerste bezoek aan de Mobiele Sociale kruidenier (niet in de winkel).

Je krijgt een KABApas met een datum en een budget. Iedere maand wordt er opnieuw een budget op je kaart gezet. Als je niet al je budget opgebruikt in een maand, vervalt de rest van het budget. Je kunt je budget niet overzetten naar de volgende maand. De pas is maximum 6 maanden geldig vanaf de startdatum. Als je nog steeds een beperkt budget hebt, kun je een nieuwe pas aanvragen.

Voorbeeld:

Als je KABApas start op 5 mei, dan krijg je een nieuw budget op 5 juni, 5 juli, 5 augustus, 5 september en 5 oktober. Je kunt een nieuwe pas aanvragen die start vanaf 5 november.

Bedrag

Dit budget is afhankelijk van de grootte van je gezin. Dit is een bepaald bedrag dat je kan besteden aan aankopen in de Mobiele Sociale Kruidenier. Op het kasticket staat het saldo dat je de volgende keer kunt gebruiken.

We hebben gratis producten en betalende producten in De KABA.

 • Alle gratis producten hebben een waarde gekregen. Deze waarde wordt afgetrokken van het gratis budget. Als dit budget op is, kun je niet meer winkelen tot het budget opnieuw wordt aangevuld.
 • De betalende producten kun je cash betalen. De waarde van het product wordt afgetrokken van je budget. Als dit budget op is, kun je niet meer winkelen tot het budget opnieuw wordt aangevuld.

Hoeveel is het budget?

Aantal personen              gratis     betalend

1                                             90 €       40 €

2                                             120 €     50 €

3                                             135 €     60 €

4                                             150 €     70 €

5 of meer                            165 €     80 €

Regelgeving

Het aanbod van onze producten is beperkt. Je kunt dus niet in grote hoeveelheden aankopen. Er staat een beperking op het aantal producten van de dezelfde soort dat je kunt meenemen, eveneens afhankelijk van de grootte van je gezin.

Wat je koopt in de KABA, is aanvullend op je boodschappen in een gewone winkel. Wat je dus koopt in de KABA, is niet voldoende om een maand van te leven. Je moet dus ook boodschappen doen in een andere winkel.

Je kan met vragen terecht bij een medewerker van de KABA. We zullen je zo goed als mogelijk helpen. Tijdens het Ontmoetings- en Zorgpunt Oekraïne in Van Volden op woensdagnamiddag zijn er tolken aanwezig die ons kunnen helpen met de moeilijkere vragen.

 

Contactinformatie