Verbindende kerstactiviteiten in Zeebrugge

19
dec
2022

De kerstperiode is traditioneel de tijd van gezelligheid en ontmoeting. Buurtcentrum d’Oude Stoasie in Zeebrugge wil mensen met beperkte sociale contacten in deze periode de hand reiken. Ze pakken de komende dagen uit met een uitgebreid activiteitenaanbod in en rond het buurtcentrum.

De eindejaarsagenda van d’Oude Stoasie  in Zeebrugge is de komende dagen goed gevuld. Zo is er de gezamenlijke Kerstwandeling waarbij Zeebruggenaren het lichtparcours van Wintergloed ontdekken. Ze kunnen sfeervolle kerststukjes maken in het buurtcentrum en Vredeslicht komt naar Lissewege en naar Zeebrugge. Buurtbewoners kunnen een kaarsje buiten zetten waarna vrijwilligers van deur tot deur gaan en het licht aansteken en verspreiden. De traditionele kerstbingo voorziet mooie kerstprijzen jong en ouder

Tom FEYS, buurtwerker Zeebrugge: “Het hoogtepunt is de kerstmarkt. 15 standhouders uit Zeebrugge voorzien een divers aanbod van drank, eten en kerstartikelen. Heel wat buurtbewoners zetten acties op voor het goede doel en veel Zeebrugse verenigingen reserveerden eveneens hun plekje. Dit initiatief is gegroeid voor en door de buurt. Buurtcentrum d’Oude Stoasie is ondersteuner en verbinder.”

Ook de West Coast Pipe Band maakt haar opwachting op de kerstmarkt en als klap op de vuurpijl is er de kerstwensenboom. Naar analogie met het Wensbomenbos in hartje Brugge, kunnen Zeebruggenaren hun wens voor 2023 ophangen in een kerstboom voor d’Oude Stoasie. Deze wensen dienen als inspiratie voor de toekomst voor het bestuur.

Schepen Pablo ANNYS: “Deze waaier aan kerstactiviteiten is geen doel op zich, maar een uitgelezen kans om Zeebrugge nog meer te laten bruisen. Buurtbewoners en verenigingen ontmoeten elkaar als standhouder, als vrijwilliger, als bezoeker. Het buurtcentrum neemt een verbindende rol op. Zo creëren we begrip en samenhorigheid in de harten en de huizen. Dit valt perfect te rijmen met de kerstgedachte.”

Burgemeester Dirk DE FAUW: “Dit initiatief is bijzonder welkom en nodig. In Zeebrugge is er heel wat eenzaamheid. Zowat de helft van alle Zeebruggenaren is alleenwonend, dat is een pak meer dan het gemiddelde in de Brugse regio. Onze buurtcentra worden maximaal ingezet als warme ontmoetingsplaatsen. Deze verbindende kerstactiviteiten dragen hier aan bij. We nodigen iedereen in de buurt van harte uit om deel te nemen

Deel deze pagina