Regenboogzebrapad verbindt OCMW en CAW

7
mrt
2023

Sinds eind februari ligt er op Ruddershove, tussen de hoofdzetels van CAW Noord-West-Vlaanderen en van OCMW Brugge/Mintus, een fonkelnieuw regenboogzebrapad. Zo’n zebrapad is een wettelijke oversteekplaats, uitgevoerd in de regenboogkleuren. Die helpen het taboe rond gender- en seksuele diversiteit te doorbreken.

Bart PAUWELS, algemeen directeur CAW Noord-West-Vlaanderen: “Dit project sluit perfect aan bij de doelstellingen van het OCMW als het CAW. We werken allebei met kwetsbare minderheidsgroepen en we staan garant voor diversiteit en inclusie. Het nieuwe regenboogzebrapad geldt als een symbolische verbinding tussen beide organisaties. We willen in de toekomst nog krachtiger samenwerken en deze samenwerking op een positieve, kleurrijke manier onder de aandacht te brengen.”

Het regenboogzebrapad vervangt een bestaand zebrapad en is meteen de vierde veelkleurige oversteekplaats in Brugge. Eerder werd al regenboogmarkering aangebracht aan de Bevrijdingslaan, op de terreinen van Sport Vlaanderen (Assebroek) en aan het Zilverpand. Met die symbolische oversteekplaatsen wil de stad het taboe rond gender- en seksuele diversiteit doorbreken en iedereen welkom heten.

Schepen Pablo ANNYS: “Het holebi- en transbeleid van Brugge staat bovenaan de agenda, daarom hebben we het regenboogactieplan in 2018 al in het leven geroepen. Via specifieke doelstellingen en actiepunten willen we LGBTQI+-personen dezelfde kansen en groeimogelijkheden bieden in de stad als anderen. Iedereen is hier ‘welkom’, zo eenvoudig is dat. Ons nieuwe zebrapad in regenboogkleuren zet dat engagement kracht bij en onderstreept de duurzame samenwerking tussen het CAW en het plaatselijke OCMW. Bovendien investeren we op deze manier in extra veilige oversteekplaatsen op een drukbezochte campus: daar plukken alle medewerkers en bezoekers de voordelen van.”

Deel deze pagina