Oefenstemcomputers zijn er weer

12
sep
2018

Op 14 oktober 2018 zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. De Bruggelingen kunnen net zoals vorige keer hun stem elektronisch uitbrengen. Toch is dit niet voor iedereen zo makkelijk.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Heel wat mensen hebben nog steeds koudwatervrees, of denken dat het stemmen ‘via een computer’ niet zal lukken. Zeker mensen die niet vertrouwd zijn met de pc, kijken zenuwachtig uit naar het bezoek aan het stembureau. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn stem vlot kan uitbrengen. Daarom hebben we in een aantal van onze dienstencentra, zogenaamde oefenstemcomputers geplaatst.”

Bezoekers kunnen in de dienstencentra stap voor stap het proces van elektronisch stemmen doorlopen. “Bij de dienst Intake van het OCMW in Hoogstraat 9, staat de oefencomputer er al sinds 1 augustus”, gaat De fauw verder. “Oefenen kan ook gratis voor iedereen in de loop van de komende weken. Dan komt er een tijdelijke oefencomputer in dienstencentrum De Balsemboom, Ten Boomgaarde in Sint-Michiels en d’Oude Stoasie in Zeebrugge. Naast die oefenperiodes voorzien we infomomenten, met uitgebreide uitleg over het elektronisch stemmen.”

Door mensen te laten oefenen en daar hen gericht te informeren, kunnen ze op 14 oktober vlot en zonder hindernissen hun stem kunnen uitbrengen. “Binnen onze WZC’s voorzien we bovendien extra ondersteuning, voor wie zelf niet naar het stembureau kan komen en een volmacht wil aanvragen. Het personeel van de WZC’s helpt bewoners en familie bij deze aanvraagprocedure. Zo maken we, met Mintus, van de gemeenteraadsverkiezingen, laagdrempelige gemeenteraadsverkiezingen.

Wie in aanloop naar 14 oktober nog vragen heeft over het elektronisch stemmen, mag uiteraard aankloppen hier, bij de dienst Intake, of bij de eerder vermelde dienstencentra”, aldus nog voorzitter De fauw.

Deel deze pagina