Nieuwe Ta(a)lent-attesten uitgereikt

24
jun
2024

In buurtcentrum Ten Hove zijn opnieuw de attesten van Ta(a)lent uitgereikt. Met dat traject helpt de dienst Trajectbegeleiding van OCMW Brugge ‘nieuwe’ inwoners in de stad op verschillende manieren. Cliënten die een job zoeken, krijgen een intensief taalbad.

Jolien WALGRAEVE, maatschappelijk werker: “We tonen onze cliënten de weg naar opleidingen en hulpverlening, maar we weten we dat niet iedereen zomaar de weg vindt op de jobmarkt. Omdat we zoveel mogelijk mensen kansen willen bieden, zijn we in 2011 met Ta(a)lent gestart. De lessenreeks wordt twee keer per jaar georganiseerd. Studenten leren stap voor stap het Nederlands. Het is het beste hulpmiddel om duurzaam aan de slag te kunnen in de stad.”

Een traject van Ta(a)lent duurt zo’n vijf maanden. Cursisten leren de Nederlandse taal, krijgen oriëntering en doen een stage. Door Nederlands te spreken, kunnen ze makkelijker zelf op zoek gaan naar een job.

Stephanie CLAUWAERT, maatschappelijk werker: “Deze nieuwe lichting startte in februari 2024 en ontvangt vandaag een attest, na een geslaagde stageperiode. Daarvoor konden ze onder andere bij Studiebureau Jonckheere, Snuffel Hostel en De Kringwinkel terecht. We zijn de partners dankbaar voor de vlotte samenwerking met onze cursisten.”

Schepen Pablo ANNYS: “Het is bijzonder mooi om zien hoe de inzet en positieve ingesteldheid van deze mensen, de weg naar hun toekomst effent. Een job vinden is niet eenvoudig als nieuwkomer, maar deze cursisten zijn vastberaden om er iets moois van te maken. Dat verdient een pluim. Ook de stuurgroep van Ta(a)lent en vzw Vokans zijn een onmisbare pijler om dit traject tot een goed einde te brengen.”

Cursisten van Ta(a)lent gingen de voorbije maanden onder andere aan de slag bij Studiebureau Jonckheere, Snuffel Hostel, De Kringwinkel, Pand 9, Zeeman en WZC Ter Potterie. Ta(a)lent herstart in september 2024.

Deel deze pagina