Energiezuinige woning in Sint-Kruis opgeleverd

23
mei
2023

In de Vredestraat in Sint-Kruis Brugge is de renovatie van een gezinswoning opgeleverd. De woonst voldoet helemaal aan de huidige energienormen. LOI, het Lokaal Opvanginitiatief van OCMW Brugge, laat een gezin inhuizen in het pand.

Ann VANDYCKE, Adviseur technische dienst Mintus: “Het om een centraal gelegen gezinswoning nabij de Kruispoort, die wij beheren. Het pand had potentieel maar was dringend aan grondige renovatie toe. De bestaande woning werd heringedeeld met behoud van de verticale circulatie. Door een nieuwe aanbouw werd het volume uitgebreid en bovendien investeerden we fors in hernieuwbare energie. Vloerververwarming, een warmtepomp, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie: het is allemaal voorzien in de woonst.”

De Brugse binnenstad is vanaf de woning vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Winkels, scholen en recreatiecentra bevinden zich in de directe omgeving. Het Lokaal Opvanginitiatief van OCMW Brugge laat een gezin dat erkend is als vluchtelingen, intrekken in de woonst.

Schepen Pablo ANNYS: “We weten dat deze gezinswoning een goede uitvalsbasis is voor mensen die hier tijdelijk verblijven door de situatie in hun thuisland. Het huis is in perfecte staat, 100% energiezuinig en beschikt over een grote tuin. Het gezin dat er zal verblijven, kan het met een gerust hart doen. Ons OCMW biedt bijkomende ondersteuning met het oog op tewerkstelling en onderwijs van de kinderen. Zo reiken we de meest kwetsbaren de hand en tonen we opnieuw dat Brugge draait om mensen.”

De renovatie van het huis in de Vredestraat gebeurde door de technische dienst van Welzijnsvereniging Mintus, in samenwerking met aannemers Maes & Coucke, Installatiebedrijf Dewitte Geoffrey en Maintenance Company Vanhee BV.

Deel deze pagina