Digibanken opent 16 nieuwe locatie en lanceert lessenreeks Digi-Welcome

23
okt
2023

 De lancering van 16 nieuwe Digipunten is een essentiële stap voorwaarts in het streven naar digitale inclusie en toegankelijkheid in Brugge. Deze punten stellen digitale apparatuur ter beschikking, zodat inwoners van Brugge de digitale wereld kunnen verkennen, en bieden digitale ondersteuning op vaste tijdstippen. Je vindt deze nieuwe punten in alle buurtcentra van Brugge, evenals op Hoogstraat 9. Bovendien zijn er in Inloophuis 't Sas en in de Brugse Bibliotheken openbare computers beschikbaar, en kun je er digitale ondersteuning krijgen. Alle aangeboden ondersteuning is beschikbaar op vaste momenten.

 Pablo ANNYS, schepen van sociale zaken: “Het uiteindelijke streven van het Digibanken-project is om alle Bruggelingen toegang te bieden tot het internet. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wie trouwens wil leren hoe je een smartphone, tablet, computer of laptop moet gebruiken, kan hiervoor eveneens bij de digibank terecht. Net zoals voor begeleiding wanneer je gebruik wil maken van digitale overheidsdiensten door middel van je elektronische identiteitskaart of Itsme.”

 De openbare computers binnen de digipunten zijn toegankelijk tijdens de openingsuren van de partners. Bekijk de openingsuren op deze webpagina’s:

Nieuwe lessenreeks Digi-Welcome
Ook lanceert het Digibanken-project, samen met Ligo, Bibliotheek Brugge en Avansa, een nieuwe serie lessen voor Digi-Welcome. Door het grote succes van vorig jaar, dat zelfs resulteerde in een nominatie voor de Federale Armoedeprijs, was het een logische beslissing om het project dit jaar opnieuw te organiseren. Digi-Welcome is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen die in Brugge wonen maar niet in België geboren zijn. Mensen van niet-Belgische origine ervaren vaak problemen met computergebruik en dagelijkse digitale vaardigheden. Het 'Digi-Welcome'-project heeft tot doel hun digitale vaardigheden te versterken.

Joachim CHERLET, projectverantwoordelijke digibanken: “We bieden drie basisreeksen aan, waarvan twee voor mannen en één voor vrouwen. Deze reeksen bieden deelnemers niet alleen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en hun sociale netwerk uit te breiden, maar ze ontvangen ook informatie over organisaties die opleidingen en vormingen aanbieden. Voor nieuwkomers met ambitie vormt dit een opstap om meer (of andere) lessen te volgen.”

Als je meer informatie wenst of je wilt inschrijven, neem dan gerust contact met ons op via e-mail op vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be Of bekijk onze online flyer op https://www.brugge.be/lessenreeks-digi-welcome.

Voor meer info:
Isabel Jorion - Projectverantwoordelijke digibanken
digibank@ocmw-brugge

Digipunten Brugge

 

Deel deze pagina