Budgetexperten lunchen in 'Het Paradijs'

12
jun
2024

De zesdejaars Arts Digital Design en Engineering Schilderen & Interieurvormgeving van KTA Brugge mogen zichzelf vanaf nu ‘budgetexperten’ noemen. Ze kwamen als laureaat uit de interactieve budgetworkshop ‘Straks jij, je eigen budget op een rij’ van OCMW Brugge.  

Ieder jaar organiseert de dienst budget- en schuldhulpverlening van OCMW Brugge een gratis interactieve workshop voor laatstejaars in de Brugse secundaire scholen. 
Tijdens die workshop ontdekken de studenten wat het kost om op eigen benen te staan. 

Bart VAN TROYE, budgetcoach OCMW Brugge: “Ook al gaat het om serieuze materie, de workshop is studentikoos en speels opgevat. Humor staat centraal. We informeren, inspireren en stimuleren studenten om zelf met het onderwerp aan de slag te gaan.”

Dit schooljaar werd voor de derde keer een wedstrijd gekoppeld aan de workshopreeks.
Tijdens 62 workshops streden 850 studenten uit 15 Brugse secundaire scholen om de titel van ‘best budgetterende klas’. De inzet was een etentje met de hele klas in Het Paradijs, een trendy lunchbar waar chefs van het maatwerkbedrijf Sobo achter het fornuis staan.

Sylvie DE SOUTER, diensthoofd budget- en schuldhulpverlening: “Na een spannende nek-aan-nekrace gingen de laatstejaars Verzorging van KTA Brugge, met het brons aan de haal. 6 Audiovisuele Vorming van Kunsthumaniora Brugge eindigde op een verdienstelijke tweede plaats. De zesdejaars Arts Digital Design en Engineering Schilderen en Interieurvormgeving van KTA Brugge kroonden zichzelf tot de meest enthousiaste budgetexperten en mochten op onze kosten smullen in Het Paradijs. OCMW Brugge feliciteert deze jonge laureaten met het strazffe resultaat.”

De jury van ‘Straks jij, je eigen budget op een rij’ overhandigde elke student tijdens het etentje een plechtige oorkonde. 

Meer info: www.straksjij.be 

Deel deze pagina