Attesten Ta(a)lent uitgereikt

2
feb
2024

Twee keer per  jaar organiseert de dienst Trajectbegeleiding van OCMW Brugge ‘Ta(a)lent’, in samenwerking met VOKANS. Cliënten die een job zoeken in de stad, krijgen een intensief en praktijkgericht taalbad Nederlands. Na zes maanden hebben ze het attest Ta(a)lent op zak en kunnen ze met die portie taalkennis, de arbeidsmarkt verkennen.

Schepen Pablo ANNYS: “We weten dat niet iedereen zomaar de weg vindt op de huidige arbeidsmarkt. Als je het Nederlands goed beheerst, vergroot je je kansen om vlot te kunnen solliciteren en aan de slag te geraken. Net daarom investeren we al sinds 2011 in Ta(a)lent, omdat we zoveel mogelijk mensen in deze stad kansen op duurzame tewerkstelling willen bieden.”

De opleiding van de Ta(a)lent-cursisten gebeurt stap voor stap en duurt een klein half jaar. De klemtoon ligt op praktijkgericht Nederlands, waarmee anderstalige inwoners van Brugge zich beter kunnen oriënteren op de jobmarkt. Die inspanning loont, bevestigt schepen ANNYS:

“De cursisten die vandaag hun Ta(a)lent-traject afrondden, startten in september 2023 met de opleiding. Ze hebben ruim vijf maanden het beste van zichzelf gegeven. Na een geslaagde stage in tal van Brugse bedrijven en organisaties, ontvangen ze nu hun Ta(a)lent-attest.  We hopen dat ze zich na de opleiding nog meer thuis voelen in Brugge en zin hebben om hier aan de slag te gaan.”

De uitreiking van de Ta(a)lent-attesten gebeurde in het bijzijn projectpartner  Vokans en de stuurgroep van Ta(a)lent. De aanwezige cursisten brachten zelfgemaakt lekkers mee en klonken op een geslaagde taalopleiding en -stage.

Deel deze pagina