Winteropvang biedt 18 bedden aan

17
nov
2022

Vanaf dinsdag 15 november biedt Welzijnsvereniging ’t Sas van OCMW Brugge opnieuw winteropvang aan voor dak- en thuislozen in Brugge. Er zijn 18 bedden beschikbaar voor een veilige overnachting. En Welzijnsvereniging ’t Sas doet net als vorig jaar nog meer, via een uitgebreid Winteractieplan in samenwerking met partners.

Thibault JONCKHEERE, coördinator Welzijnsvereniging ’t Sas: “We bieden onze doelgroep de vertrouwde formule ‘bed, bad, brood en begeleiding’ aan in een aangename omgeving; Zo hoeven ze niet op straat te overnachten en kunnen ze hier ’s ochtends met een gevulde maag vertrekken. De medewerkers van nachtopvang staan ook in voor de opvolging van bezoekers, zodat ze op termijn een duurzame oplossing vinden voor hun huisvestingsprobleem.”

Net als vorige winterperiode wordt er niet meer gewerkt met ‘stopnachten’. Een bed reserveren kan op het gratis nummer 0800 200 09, telkens van 11u tot 16u.  Ook mensen zonder papieren zijn welkom in de winteropvang. De Cluster Outreach past de werkuren aan zodat zoveel mogelijk mensen de weg naar de Nachtopvang vinden als ze een bed nodig hebben.

Schepen Pablo ANNYS: “Naast de 18 voorziene bedden garandeert de nachtopvang van welzijnsvereniging ’t Sas nog extra capaciteit wanneer dat nodig zou zijn. De beslissing kadert binnen het Winteractieplan. We werken samen met enkele Brugse hotels zoals hotel ’t Putje (’t Zand), hotel Koffieboontje (Hallestraat), hostel Snuffel (Ezelstraat) en hostel Charlie Rockets (Hoogstraat)."

Bij een acuut tekort aan bedden tijdens koude nachten, kan er in de betrokken hotels een kamer gereserveerd worden.

Schepen ANNYS: “Daarmee realiseren we een belangrijke doelstelling uit het lokaal sociaal beleidsplan van Stad Brugge: niemand moet tegen zijn wil op straat slapen. Bovendien passen we in de opvang onze openingsuren aan, waardoor thuislozen zoveel mogelijk tijd binnen doorbrengen. Dat gebeurt in de Havenstraat, in het Inloophuis en in de Globale Ontmoeting in Van Volden. We bieden overal een warme plek om even op adem te komen, of hun verhaal te doen.”

Deel deze pagina