Vrijwilligers Lokale Dienstencentra vieren feest

29
jan
2020

In zaal De Polder in Dudzele kwam een groot deel van de zowat 350 vrijwilligers die actief zijn bij de lokale dienstencentra, bijeen voor het jaarlijkse Vrijwilligersfeest. Een ideale gelegenheid om elkaar eens allemaal te ontmoeten en samen het nieuwe jaar in te luiden, met een hapje en een drankje, muziek en aardig wat voetjes op de dansvloer.

“De vrijwilligers zijn de motor, veerkracht en fundering van de lokale dienstencentra van onze welzijnsvereniging Mintus”, zegt schepen Pablo Annys. “Bovendien zijn ze ook ambitieus en leergierig. Op de recente Vormingsdag in oktober waren 120 vrijwilligers van Mintus aanwezig. Zij dachten mee na over buurtgerichte zorg, activiteiten voor een breed publiek en nieuwe werkingslocaties.”

Mintus vindt het belangrijk om die brede inzet te waarderen en waar nodig het vrijwilligerswerk nog te versterken. Hiervoor werd een doordacht vrijwilligersbeleid uitgeschreven. Samen met de vrijwilligers investeert Mintus elke dag in zingeving en verantwoordelijkheid, bewegingsvrijheid en inspraak, en zelfontplooiing.

De lokale dienstencentra willen in de toekomst nog meer inzetten op jongeren, gezinnen en sport. Buurtgerichte zorg is essentieel voor ze.

“Als schepen en voorzitter van Mintus doet het me ook plezier dat de diversiteit onder vrijwilligers groeit”, zegt Pablo Annys. “Jongeren stappen mee in het verhaal, net als mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid.”

“Onze vrijwilligers zijn een onmisbare schakel”, benadrukt Pablo Annys nog eens ten slotte. “Voor hun tomeloze inzet en engagement zeg ik oprecht merci!”

Deel deze pagina