Theater "Mannenmens" laat (m/v) publiek koers bepalen

18
jan
2018

Wat als een man in een kwetsbare situatie verzeilt, door geldgebrek of werkloosheid. Hoe reageert hij en wat doet dat met zijn relaties? Hoe beleeft hij de reacties van anderen? Met deze vragen heeft een groep mannelijke acteurs bij Vormingplus het stuk "Mannenmens" gemaakt.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Mannenmens is inspringtheater: bij interactieve scènes mag het publiek op het podium, om nieuwe inzichten aan te reiken. Het idee is gegroeid binnen onze dienst trajectbegeleiding. De mensen van trajectbegeleiding werken permanent aan het welbevinden van hun cliënten. Voor sommige cliënten is zelfstandigheid, zelfredzaamheid of een actievere deelname aan het sociaal leven niet evident. Daarom laten we ze deelnemen aan projecten als deze, in samenwerking met Vormingplus.”

‘Empowerment’ staat centraal bij inspringtheater: het stuk wil mensen zelf aan de slag laten gaan. “Na de voorstelling begint Mannenmens terug van voor af aan”, verduidelijkt de voorzitter. “Als toeschouwer krijg je de kans om zelf mee te doen. Je mag het verhaal onderbreken en in de schoenen van één van de personages gaan staan. Spelen, nadenken en uitproberen leidt tot vernieuwende inzichten. Dat is inspirerend voor de spelers én voor het aanwezige publiek.”

Info & inschrijvingen:
050 33 01 12
regio.brugge@vormingplusbrugge.be
www.vormingplus-brugge.be/mannenmens

Deel deze pagina