Stuur een kaart, verbind je buurt

8
dec
2022

‘Verbind Je Buurt’: met die campagne gaan Vierkant Tegen Eenzaamheid en de Vrijwilligerscentrale tijdens de eindejaarsperiode de verbinding versterken tussen buurtbewoners in de stad. De projectpartners bieden gratis postkaarten aan waarop je een hartverwarmende boodschap kan schrijven voor buren, vrienden of kennissen.

Schepen Mathijs GODERIS: “De voorbije jaren pakten we al uit met ‘Verlicht Je buurt’, nu is het een herneming van ‘Verbind Je Buurt’. Op een laagdrempelige manier willen we Bruggelingen dichter bij elkaar brengen. Vierkant Tegen Eenzaamheid en de Vrijwilligerscentrale bieden gratis postkaarten aan waarop iedereen een positieve en hoopvolle boodschap kan schrijven. Je kiest zelf aan wie je de post richt: vrienden, buren, kennissen of misschien zelfs een bewoner van een woonzorgcentrum. Vorig jaar werd de actie een onverhoopt succes toen gingen er 10.000 kaartjes de deur uit. In de eindejaarsperiode doet een warm woord altijd goed, zeker voor wie minder sociale contacten heeft.”

Bruggelingen mogen de gratis postkaarten vanaf nu ophalen in de Vrijwilligerscentrale aan het Kraanplein of in Hoogstraat 9. Welzijnsorganisaties die nood hebben aan een grotere voorraad, kunnen rechtstreeks terecht bij Vierkant Tegen Eenzaamheid.

Schepen Pablo ANNYS: “We gaan ervan uit dat elke kaartschrijver wel iemand kent aan wie hij een berichtje wil sturen. Maar misschien hebben mensen ook gewoon zin om een onbekende een hart onder de riem te steken. Met ‘Verbind Je Buurt’ kan het. In dat geval bezorg je je ingevulde kaartje terug aan Hoogstraat 9. Onze medewerkers verspreiden de kaartjes ‘random’ aan een welzijnsorganisatie, die de boodschap bezorgt aan een Bruggeling die deugd heeft van wat warme woorden.”

De trekkers van ‘Verbind je Buurt’ hopen alvast dat de Brugse buurtcomités de komende weken in hun pen kruipen en een positieve, warme boodschap richten aan iemand in de stad. Ze mogen zelf instaan voor de bedeling, of de kaartjes terugbezorgen aan Hoogstraat 9 voor verdere verspreiding. Deelnemende buurtcomités ontvangen affiches om het initiatief te promoten en sfeerbeelden van de schrijfactie mogen gedeeld worden via de sociale media, met volgende hashtags:

#VierkantTegenEenzaamheid

#BrugseBuurten

#BruggeSolidair

PRAKTISCH

De postkaarten van ‘Verbind Je Buurt’ zijn beschikbaat tot eind 2022 en zolang de voorraad strekt.

AFHAALPUNTEN:

Vrijwilligerscentrale Brugge - Kraanplein 6 – 8000 Brugge

  • Dinsdag van 9u tot 12u
  • Woensdag van 14u tot 17u
  • Donderdag van 9u tot 12u

Hoogstraat 9 – 8000 Brugge

  • Elke weekdag van 8.30u tot 11.45u en van 13.30u tot 16.30u

Geschreven postkaarten afgeven, kan tot en met vrijdag 23 december 2022, ook in Hoogstraat, op dezelfde uren.

Deze actie krijgt de steun van Vierkant Tegen Eenzaamheid, Brugse Buurten, Brugge Solidair! Stad Brugge, OCMW Brugge, Mintus en vele sociale partners

Deel deze pagina