Sport Vlaanderen schenkt Mintus label 'Sportbedrijf'

27
jul
2022

Mintus, de welzijnsvereniging van OCMW Brugge, mag zichzelf vanaf nu officieel ‘Sportbedrijf’ noemen. Het label werd uitgereikt door Sport Vlaanderen, dat op die manier het engagement van bestuur en medewerkers in de verf wil zetten. Tal van activiteiten en gerichte acties stimuleren het personeel van Mintus het hele jaar door om sportief en gezond aan de slag te blijven.

Christel DESUTTER, hoofd Preventiedienst: ‘Het is bijzonder fijn dat we deze officiële erkenning krijgen. Hiermee onderstreept Sport Vlaanderen dat we onze collega’s op het werk de beste omstandigheden bieden om gezond aan de slag te blijven. Dat gebeurt het hele jaar door met een waaier van acties. Mensen kunnen een Start to Run-programma volgen, er is een fitnessruimte voor de personeelsleden en we organiseren een jaarlijkse fietstocht en lunchwandeling. Daarnaast zijn er ook gezondheidsambassadeurs aan zet, die vragen van medewerkers beantwoorden en onze gezondheidskalender het hele jaar door helpen promoten.”

Redenen genoeg, zo vindt Sport Vlaanderen, om Mintus het label van Sportbedrijf te geven. Op de gezondheidskalender van Mintus is er overigens niet alleen aandacht voor de fysieke gezondheid van mensen. Ook mentaal welbevinden staat binnen de organisatie hoog op de agenda. Wie wil, kan in gesprek gaan met een van de vertrouwenspersonen of een stresscoach, om eventuele knelpunten bij de werklast en werkomgeving aan te kaarten.

Schepen Pablo ANNYS: “We beseffen meer dan ooit dat we als werkgever een stuk verantwoordelijkheid dragen voor onze mensen. Uiteraard verwachten we dat hun werk in orde is, maar even belangrijk is dat het voltallige team zich ‘goed’ voelt op de werkvloer. De coronacrisis heeft van onze meer dan 2.200 medewerkers ontzettend veel gevergd. Nu we de meesten van hen weer dagelijks op de werkplek zien, willen we dat ze tussen de dagelijkse taken door, ademruimte vinden om gezond aan de slag te blijven. Het sportprogramma, de gezondheidskalender en het engagement van de ambassadeurs en coaches, dragen daar maximaal aan bij. Ik ben oprecht blij dat we nu vanuit Vlaanderen het signaal krijgen dat we een écht sportbedrijf zijn.”

Het label ‘Sportbedrijf’ van Sport Vlaanderen prijkt gedurende het hele werkingsjaar 2022-2023 op de hoofdzetel van Mintus.

Deel deze pagina