Museeuw 'trapt' mee in WZC Ter Potterie

11
dec
2018

In WZC Ter Potterie (Zorgvereniging Mintus) vond dit weekend een heuse fietsmarathon plaats. Bewoners, bezoekers, personeel én toprenners reden in het hart van de Brugse binnenstad maar liefst 2169,8 kilometer bijeen voor vzw Nesteling. Ook ex-toprenner Johan Museeuw tekende present.

“De fietsmarathon maakt deel uit van de Warmste Week”, vertelt Fernand Mus, directeur van WZC Ter Potterie. “We overtuigden een heleboel mensen om hier in de cafetaria op de trappers te komen staan en zoveel mogelijk kilometers bijeen te rijden. Per gereden kilometer schenken we € 0,25 aan vzw Nesteling, dat mensen met een verstandelijke beperking huisvest.”

De actie kon op heel wat bijval rekenen. Tientallen bezoekers, sympathisanten en profsporters zakten af naar WZC Ter Potterie en gaven het beste van zichzelf, op de hometrainer én op rolletjes. De eindstand, meer dan 2100 gereden kilometers, levert € 542, 25 op voor het goede doel. Die som wordt verhoogd met de opbrengst van de verkoop van gadgets, belegde broodjes en zelfgebakken taart.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw is alvast opgetogen over de resultaten van de actie: “De Warmste Week is al jaren een begrip in Vlaanderen en ook Mintus draagt een steentje bij met tal van acties. De ploeg van WZC Ter Potterie heeft het alvast uitstekend gedaan, met de steun van gewone Bruggelingen en van BV’s. De totale opbrengst schenken we in de warmste week aan vzw Nesteling, met een échte cheque en een warme handdruk: dat verdienen ze dubbel en dik.”

Deel deze pagina