Meld- en Informatiepunt Armoede en Asiel

Het Meld-en Informatiepunt Armoede en Asiel wil informatie bieden over "Hoe omgaan met armoede?".

Velen willen iets doen om dit onrecht in onze samenleving te bestrijden.
In het Meld- en Informatiepunt Armoede kunnen mensen langskomen om hun verhaal te vertellen en om hun oor te luister te leggen.

Veel mensen worden geraakt door de vluchtelingencrisis. Ze zien moeilijke omstandigheden waarin asielzoekers hun land ontvluchtten en zoeken naar een goede manier om hun steentje bij te dragen, bijvoorbeeld als vrijwilliger, door materiaal te schenken, ... Net daarom startten we in samenspraak met de Brugse opvangcentra het Meld-en Coördinatiepunt Asiel waar iederen met zijn/haar aanbod terecht kan. Je kan in dit punt terecht om hulp aan te bieden of vragen te stellen.

De mensen die het Meld- en Informatiepunt Armoede en Asiel bemannen, hebben een goede kennis van de vele andere organisaties en diensten die in Brugge actief zijn. Zo kunnen we een wegwijzer worden naar lokale partners. Eén van de medewerkers is een opgeleide 'Ervaringsdeskundige in de kansarmoede en sociale uitsluiting'. Zij helpt je door de bril van de persoon in armoede te kijken.

Iedere dinsdag kunnen Bruggelingen langskomen voor een gesprek. Daarnaast is er ook dagelijks een telefoon- en e-mail permanentie.

Voorwaarden

> Armoede: je komt in aanraking met mensen die in armoede leven en wil iets doen om dit onrecht in de samenleving te bestrijden.

> Asiel: je wilt een steentje bijdragen aan de vluchtelingencrisis.

Contactinformatie