Groepsaankoop zonnepanelen = slim besparen op energie

12
sep
2019

Voor het vijfde jaar op rij kunnen Bruggelingen zich inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen. De stad Brugge werkt hiervoor samen met OCMW-vereniging De Schakelaar, EOS Oostende en de onafhankelijke organisator van groepsaankopen Ichoosr.

Zonnepanelen installeren is een investering die nog steeds rendeert. Een doorsneegezin bespaart per jaar makkelijk enkele honderden euro’s op de energiefactuur.

Pablo ANNYS, voorzitter van vereniging De Schakelaar: “De voordelen van zonnepanelen zijn intussen bekend. Ze verlagen de ecologische voetafdruk omdat je zelf energie produceert. Daardoor ben je minder afhankelijk van de elektriciteitsprijzen op de markt. Dat voordeel blijft, ook zonder de groenestroomcertificaten en met de verplichte bijdrage aan de netbeheerder. Bovendien ben je nog steeds zeker van een terugdraaiende teller, ook als je over een digitale meter beschikt."

Wie zonnepanelen heeft of er plaatst voor 2021, behoudt het voordeel van een terugdraaiende teller nog 15 jaar. Een doorsneegezin kan de investering in een kleine 8 jaar terugverdienen. Daarna is de opgewekte elektriciteit letterlijk 

“Er zijn bovendien interessante leningen beschikbaar om deze energiebesparende investering te spreiden", gaat ANNYS verder. "We hopen dat we de Bruggeling op die manier warm kunnen maken om in het verhaal te stappen. Kiezen voor zonnepanelen maakt een verschil voor de portefeuille, het milieu én voor de stad. Als we geloven in een klimaatneutraal Brugge tegen 2050, dan moeten we ook geloven dat we het samen makkelijker kunnen realiseren."

Inschrijven voor de groepsaankoop kan nog tot en met 8 oktober. Meer informatie op www.energieplatform.brugge.be of op 050 47 55 13.

Deel deze pagina