Groene Hazelaar: opvang met focus op natuur

14
jan
2019

Dit weekend is op de site van de Steinerschool in Assebroek opvanginitiatief Groene Hazelaar voorgesteld. Het is een nieuwe opvanglocatie van OCMW-vereniging De Blauwe Lelie.

OCMW-voorzitter Pablo Annys: “Met de Blauwe Lelie bieden we voorschoolse en buitenschoolse opvang aan in de volledige Brugse regio. Begeleiders, onthaalouders en teamverantwoordelijken zetten zich elke dag met hart en ziel in om jonge kinderen een degelijke, warme en respectvolle opvang te bieden. Groene Hazelaar is een bijzondere nieuwe locatie: het initiatief wordt gedragen door drie gedreven dames die kiezen voor een antroposofische aanpak.”

Die antroposofische aanpak is een bewuste keuze, onderstreept verantwoordelijke Shirley Deseyne. “We leggen in alles wat we doen de nadruk op natuurlijke materialen en buiten spelen. In Groene Hazelaar krijgen de bezoekertjes ook biologische voeding en brengen ze de dag door op eigen ritme. We merken dat ouders dit erg op prijs stellen en ook bewust op zoek gaan naar deze vorm van opvang. Zo heeft er zich recent een gezin uit Oost-Vlaanderen gemeld, dat na de verhuis naar Brugge hun kindje naar hier brengt voor dagopvang.”

Naast gezonde voeding, natuurlijke materialen en buiten spelen, laten ze bij Groene Hazelaar de kinderen ook buiten slapen. “Volgens Scandinavisch onderzoek is bewezen dat buiten slapen voor een betere slaap zorgt en de kinderen ook meer energie geeft om daarna actief in de weer te zijn,” verduidelijkt Shirley.

Op dit moment komen er al 12 kinderen naar de opvang in Groene Hazelaar. “In haar volledige capaciteit biedt de opvang op deze locatie plaats aan 16 kinderen”, vult OCMW-voorzitter Pablo Annys aan. “We zijn er zeker van dat de laatste plaatsen snel ingevuld zullen raken.”

Deel deze pagina