DC d'Oude Stoasie in de kijker bij Hautekiet

8
jun
2018

Deze week presenteert Jan Hautekiet voor het laatst op Radio 1, voor hij met pensioen gaat. Tijdens ‘Hautekiet trapt het af’ maakte hij donderdag 7 juni een pitstop in De Pinte. Hij ontmoette er Marian Beheyt (Digitale Hulp aan Huis, Dienstencentra Mintus) en de kranige Gabriëlle Brauwers. Gabriëlle is 86 en leerde met de iPad werken, dankzij de opleiding ‘iPad, da’s straffe koffie’ in DC d’Oude Stoasie in Zeebrugge.

“We merken dat heel wat senioren gebaat zijn bij de digitalisering”, bevestigt Marian Beheyt. “Maar iemand moet hen ook op weg helpen: dat hebben we met het project ONLINE Buurten en met het dienstencentrum gedaan. Het is mooi om zien hoe senioren daardoor uit hun isolement geraken en een venster op de wereld krijgen.”

Zo ging het ook voor Gabriëlle Wauters. Ze woont in Lissewege, is minder goed te  been en ervoer enkele jaren geleden hoe ze stilaan vereenzaamde. Gabriëlle: “Mijn dagen waren gewoon leeg, ik verloor mijn levenslust. Tot ik de kans kreeg om die iPad-cursus in Zeebrugge te volgen. Sinds ik met een tablet kan werken, is er een wereld voor me open gegaan. Ik kan onbeperkt surfen en chatten met familie, vrienden, buren. Dat doe ik soms tot middernacht. Het is fantastisch.”

Gabriëlle getuigde in het najaar van 2017 al bij Hautekiet op Radio1, over hetzelfde verhaal. Haar bijdrage was zo hartverwarmend en grappig, dat de redactie besloot om haar in de afscheidsweek van Hautekiet opnieuw in de kijker te zetten.

“Een hele belevenis”, beaamt Gabriëlle. “Nu kan ik niet alleen vlot met de iPad overweg, maar ben ik ook nog eens een BV op 86!”

Deel deze pagina