Buddywerking bestaat 1 jaar

30
jan
2017

Afgelopen vrijdag 27 januari organiseerde het Brugse OCMW een nieuwjaarreceptie voor de asielzoekers die in het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) verblijven. Ook de talrijke vrijwilligers waren van de partij. Een jaar geleden ging trouwens de ‘Buddywerking’ van het OCMW van start. Buddy’s zijn vrijwilligers die zich inzetten als begeleider voor asielzoekers die in het opvanginitiatief verblijven. “De ervaringen tijdens dit eerste jaar waren erg positief. Wij zijn dan ook op zoek naar extra vrijwilligers om de werking verder uit te breiden” zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

De vrijwilligers bieden ondersteuning op tal van vlakken: bij de zoektocht van asielzoekers naar huisvesting, bij het leren kennen van de maatschappij en bij het uitbouwen van een sociaal netwerk. Ze bieden tevens een luisterend oor op momenten dat de asielzoeker het moeilijk heeft. Een buddy kan zich één keer per week vrijmaken, staat open voor andere culturen en kan op een gezonde wijze omgaan met de context van de asielzoeker.

“Een basiskennis Engels en Frans is uiteraard belangrijk, net zoals een positieve ingesteldheid. De vrijwilligers krijgen vanuit het OCMW voldoende ondersteuning op maat voor deze uitdagende, maar zeker ook boeiende ervaring. Behalve begeleiding is er trouwens ook een grote vraag naar extra materiaal. Momenteel hebben wij vooral nood aan propere kookpotten, pannen én fietsen. Wie ons hierbij kan helpen mag steeds contact opnemen” aldus nog voorzitter De fauw.

Voor meer informatie over de Buddywerking:

faiza.karimrajput@ocmw-brugge.be - 050 32 64 19

nathalie.vandeneeden@ocmw-brugge.be – 050 32 75 03

OCMW BRUGGE (CENTRUM) - Hoogstraat 9, 8000 Brugge

(elke woensdagvoormiddag van 9 tot 11:30)

 

Deel deze pagina