'Coole' snookerkampioene gehuldigd

18
feb
2019

Vrijdag 15 februari werd Caty Dehaene, medewerkster van OCMW-vereniging Ons Huis, door voorzitter Pablo ANNYS in de bloemetjes gezet. Dehaene eindigde onlangs als laureate snookeren in de categorie 40+.

Voorzitter Pablo ANNYS: “In het dagelijks leven is Caty woonbegeleider in De Zeven Gaven, een afdeling van OCMW-vereniging ‘Ons Huis’ voor senioren met een mentale beperking. Maar wanneer ze even de handen vrij heeft, speelt ze graag een spelletje snooker. Dat doet ze al meer dan 25 jaar met succes. Op 2 februari werd ze in The Trickshot in Brugge laureate in het vrouwensnooker, op de Belgian Women’s Open. Ze was ook finaliste in de Challenge Cup.”

Dat Caty Dehaene niet aan haar proefstuk toe is, bewijst een indrukwekkend palmares:  ze werd eerder al West-Vlaams, nationaal én Europees kampioen vrouwensnooker. Daarnaast kaapte ze prijzen weg in Engeland, Bulgarije, Grenoble en Albanië.

“In 2009 werd ze zelfs ‘Sportvrouw van het jaar’ in Brugge en nu komt daar de eerste plaats bij de ‘senioren’ dames (40+) bij, dankzij het toernooi in The Trickshot”, gaat voorzitter ANNYS verder. “We zetten Caty graag in de bloemetjes voor die prestatie en voor haar dagelijkse inzet op de job. Collega’s noemen haar een doorzetter, cool en bedachtzaam, en 100% toegewijd aan haar job. Dat bevestigt ook haar echtgenoot Jean-Pierre, die haar persoonlijke snookertrainer is. Aan allebei: van harte proficiat!"

Cathy Dehaene en haar echtgenoot namen de bloemen in ontvangst in het bijzijn van het team van De Zeven Gaven. Op naar de volgende overwinning...

Deel deze pagina